Notícies recents

El tribunal determina en dos sentencias fechadas a 30 de mayo que las empresas que se dedican a la actividad de hostelería y restauración pueden beneficiarse de una reducción en la cuota del impuesto que exigen los ayuntamientos, proporcional al tiempo en que sufrieron esa paralización total. El tribunal señala que el cierre total del negocio no determina por sí mismo la inexistencia o no del hecho imponible del IAE. Pero considera que procede aplicar la normativa del impuesto que en su Regla 14.4 (RD Leg. 1175/1990) señala que en caso de paralización de industrias se puede minorar la parte proporcional del tributo.

Data publicació: 6/8/2023

Los concursos de acreedores vuelven a crecer en mayo, hasta el 31%, en comparación con el mismo mes de 2022. Con 699 procesos, es la cifra más elevada en lo que llevamos de año según los datos publicados por Informa D&B. Echando la vista a abril, los concursos de un mes a otro avanzaron un 23%, mientras que las reestructuraciones crecieron un 21%y los procedimientos especiales para microempresas un 29%. Las disoluciones, por su parte, bajaron un 12%, hasta las 1.981. Las microempresas fueron, por tamaño, las compañías que más sufrieron en mayo, pues acumulan el 86% de los concursos. La mayor parte de los sectores registraron en mayo ascensos en el número de concursos. Comercio es el que más creció en valores absolutos, seguido de construcción y actividades inmobiliarias. En mayo, la comunidad con más concursos es Cataluña, seguida de Madrid.

Data publicació: 6/6/2023

Hisenda permetrà a les empreses la deducció a l'impost encara que la filial venuda no hagi iniciat materialment la seva activitat. La DGT, en una consulta vinculant del 12 d'abril, aplica el criteri del TS, l'AN i el TEAC i torna a la posició prèvia al 2021 en reconèixer que una companyia té activitat econòmica encara que no hagi iniciat la seva activitat comercial. Tributs es manifesta així en el cas d'una societat espanyola dedicada al joc que el 2019 va crear una altra firma per al desenvolupament i l'explotació d'apostes i jocs en línia. Tres anys després, el 2022, amb aquesta empresa de joc en línia encara sense iniciar l'activitat material, però havent fet les gestions per a la consecució de llicències, la matriu va vendre el 100% de la societat i pregunta a Hisenda si es pot aplicar l'exempció a l'IS.

Data publicació: 6/1/2023

La DGT aclareix que quan es condemna una entitat financera a tornar al consumidor els imports que ha pagat de més, si aquestes quantitats han format part de la base de la deducció per inversió en habitatge habitual, “es perdria el dret a practicar la deducció en relació amb aquestes, cosa que obliga a regularitzar aquesta situació tributària". Encara que els exercicis en què es va practicar la deducció per inversió en l'adquisició d'habitatge habitual poguessin estar prescrits, “no ho està l'obligació de regularitzar l'import de les deduccions practicades indegudament, perquè aquesta obligació sorgeix en el període impositiu en què s'incompleixen els requisits que van donar dret a la deducció”. D'altra banda, la subrogació o la novació de la hipoteca no acaba amb el dret a deducció a l'IRPF.

Data publicació: 5/30/2023
Tens dubtes?Posa't en contacte amb nosaltres!

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.