Notícies recents

El Gobierno y las principales organizaciones de autónomos alcanzan un preacuerdo para prorrogar las ayudas para este colectivo y la prestación por cese de actividad por el coronavirus hasta el 31 de enero, con lo que este martes el Consejo de Ministros aprobará su ampliación, que tendrá un coste aproximado de unos 6.000 millones de euros, según cálculos aproximados de las propias asociaciones. En concreto, el acuerdo incluye la creación de una nueva prestación extraordinaria por cese de actividad y la prórroga hasta el 31 de enero de 2021 de la prestación por cese compatible con la actividad y para autónomos de temporada. El Ministerio ha explicado que se ha creado una nueva ayuda por bajos ingresos para cubrir a los trabajadores por cuenta propia que no cumplen los requisitos para acceder a la prestación compatible con la actividad, por tener una tarifa plana o no haber cotizado durante los últimos doce meses, por ejemplo.

Data publicació: 9/29/2020

Amb prou feines s’han superat els 300 expedients presentats davant les autoritats laborals de les comunitats autònomes. Una de les principals causes és la seva rigidesa. El Govern està pensant alguna fórmula per ajudar les empreses a fer front a les caigudes d’ingressos produïdes per les noves mesures de restriccions de moviments que ja s’estàn adoptant a la majoria de comunitats autonòmes, segons fonts properes a l’executiu. Una de les possibilitats podria ser donar major flexibilitat als Ertes de rebrot. 

Data publicació: 9/24/2020

El Ministeri d’Hisenda està disposat a suavitzar el protocol del nou impost sobre les transaccions financeres, l’anomenada “Tasa Tobin”.  En concret, el departament que lidera la ministra MºJesús Montero ha impulsat una consulta pública sobre la regularització del pagament del nou tribut on proposa alliberar als contribuents d’haver de presentar una declaració anual de la taxa a canvi d’aportar una major quantitat d’informació en la seva liquidació mensual. “Es preveu que les autoliquidacions mensuals continguin informació molt completa, el que farà innecessari la presentació de la declaració anual. D’aquesta manera s’allibera als contribuents d’obligacions formals”. 

Data publicació: 9/22/2020

De moment, ha proposat a la Taula Tripartita que negocia la continuïtat dels expedients temporals de treball que continuïn com força major aquelles empreses que estiguin vinculades al turisme, segons expliquen fonts de la patronal. Aquestes mateixes fonts apunten que es podrien quedar fora empreses del transport d’autobusos o aerolínies que no siguin necessàriament turístiques. Igualment, assenyalen que dels 800.00 treballadors que actualment estan avui en Erte, la futura pròrroga, segons la proposta del Govern, podria beneficiar a uns 120.000.

Data publicació: 9/17/2020
Tens dubtes?Posa't en contacte amb nosaltres!

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.