Notícies recents

Para facilitar la transición de los ERTE, el modelo actual seguirá vigente durante el mes de octubre. A partir del 1 de noviembre, estarán vigentes las nuevas modalidades, con mayores exenciones en la cotización a la Seguridad Social para las empresas que realicen acciones formativas. En cuanto a estas acciones formativas, deberán realizarse antes del 30 de junio de 2022. Los ERTE seguirán contando con las cláusulas de protección como, entre otras, el llamado contador a cero, que se amplía hasta el 31 de diciembre de 2022, o la cláusula de mantenimiento del empleo. También las limitaciones a la subcontratación, a la realización de horas extraordinarias o los límites relacionados con el reparto de dividendos y el acceso a estas ayudas por parte de empresas domiciliadas en paraísos fiscales. Se reconoce, además, una prestación extraordinaria por desempleo para para los trabajadores fijos discontinuos.

Data publicació: 9/28/2021

La mesura excepcional laboral es prorrogarà fins el 31 de gener de 2022, amb caràcter general per a tots els treballadors en ERTO regulats en els reials decrets anteriors. No obstant això, no es produirà automàticament si no que les empreses hauran de sol·licitar-ho expressament abans del pròxim 10 d'octubre, inclosa la sol·licitud de prestació per atur als treballadors. L'administració tindrà, llavors, un termini de de 10 dies per resoldre la petició. En cas de no resolució, s'entendrà desestimada la sol·licitud de pròrroga. Aquest punt, el del silenci negatiu, ha generat molta polèmica i genera confusió amb la pròrroga automàtica que s'ha de produir en el moment de la sol·licitud. Es vincula el manteniment de les exoneracions de les quotes de la seguretat social a què l'empresa emprengui accions formatives destinades a les persones treballadores afectades pels ERTO, entre l'1 d'octubre i el 30 de juny de 2022. Des de la UGT, assenyalen que aquestes accions formatives "han generat dubtes sobre la seva aplicació, execució i finançament".

Data publicació: 9/23/2021

Suprimir els tipus reduïts d'IVA podria rebaixar el tipus general mitjà europeu en 7 punts, fins a situar-lo a l'entorn del 15%, segons els experts de l'Eurocambra. En el cas d'Espanya, el segon país europeu amb un IVA més ineficient per darrere de Xipre, els especialistes creuen que recaptaria el mateix amb un tipus únic del 10%, 11 punts per sota de l'actual. El Servei d'Estudis de el Parlament Europeu ha remès a la càmera el seu informe Bretxa de l'IVA, reducció tipus d'IVA i el seu impacte en els costos de compliment per a les empreses i als consumidors. El document conclou que només el 60% del consum total de les llars està subjecte als tipus generals de l'IVA i que els seus costos de compliment són "considerables", un 2,5% dels ingressos de les empreses.

Data publicació: 9/21/2021

Regne Unit retardarà per segona vegada la posada en marxa d'alguns controls a la importació post-Brexit a causa de la pressió de la pandèmia sobre les empreses i a les tensions existents en la cadena de subministrament global. La seva aplicació, finalment, serà gradual al llarg de l'any vinent. El Govern britànic, que després de formalitzar-se el Brexit es va donar sis mesos per aplicar les inspeccions, ha retardat de nou l'obligació de realitzar declaracions i controls duaners complets fins l'1 de gener de 2022, mentre que les declaracions sobre seguretat i protecció s'exigiran a partir de l'1 de juliol de l'any vinent.

Data publicació: 9/16/2021
Tens dubtes?Posa't en contacte amb nosaltres!

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.