Notícies recents

L'aplicació informàtica que el Consell General del Poder Judicial va posar en marxa a la seva pàgina web, al juny de 2016 per a calcular les indemnitzacions laborals per extinció del contracte de treball inclou aquests dos nous tipus. L'eina permet introduir fins a 30 períodes temporals diferents en el cas dels fixes-discontinus. Per als serveis de llar familiar, es calcula la indemnització tant per comiat com per desistiment de l'empleat. L'aplicació és la segona utilitat més visitada i va rebre quasi 750.000 consultes en l'últim any. Segons les dades del CENDOJ, en l'últim any –entre el juliol de 2018 i el passat 30 de juny- el número de pàgines visitades en l'aplicació de càlcul de indemnitzacions laborals fou de 3.703.066, la segona utilitat més consultada de la web, només per darrera de la base de dades pública de jurisprudència.

Data publicació: 7/18/2019

L'ofensiva que el Ministeri de Treball manté amb les cooperatives càrniques per entendre que utilitzen a falsos autònoms s'han trobat el primer impediment als tribunals. Un jutjat de primera instància de lo Social de Ourense ha decidit que “Servicarne” és una cooperativa i que, els seus treballadors són socis i no falsos autònoms com havia dit la Inspecció de treball. CC OO, sindicat que va presentar les demandes davant del Ministeri que van provocar la actuació dels inspectors, ja ha anunciat que recorrirà. És probable que Treball també ho faci al Tribunal Superior de Justícia de Galícia.

Data publicació: 7/16/2019

S'iniciarà desprès de l'estiu, quan s'aprovi el reial decret llei que la direcció general de Tràfic té preparat i que donarà als patinets amb motor de personalitat jurídica de vehicle, amb tot el implica. La regulació estatal serà la resposta del seu departament a les nombroses peticions formulades pels ajuntaments espanyols a una normativa estatal que ofereixi cobertura jurídica i uniformitat a les regulacions municipals que s'aprovin progresivament a les ciutats espanyoles.

Data publicació: 7/12/2019

La decisió, del 20 de juny de 2019 rebutja que la mesura suposi una doble sanció. D'aquesta manera, l'alt tribunal desestima una demanada que el sindicat CGT va interposar con tra Atento. L'Audiència Nacional estableix que aquesta pràctica empresarial "suposa la imposició de multa". Al seu parer, "quan no existeix una efectiva prestació de serveis per part del treballador, no s'esdevingui salari més enllà dels suposats previstos legals o convencionals, o falta d'ocupació efectiva imputable a l'empresa".

Data publicació: 7/9/2019
Tens dubtes?Posa't en contacte amb nosaltres!

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.