Notícies recents

1/14/2021

Obligat a rebaixar un 50% del lloguer a un inquilí dedicat a l’activitat turística afectat per Covid-19.

La magistrada del Jutjat de Primera Instància 20 de Barcelona ha atorgat el "rebus sic stantibus" a un inquilí que tenia arrendats varis pisos per lloguer turístic i que, per motiu del Covid-19 i l’estat d’alarma, va veure afectat el seu negoci i disminuir els seus ingressos.
Per aquest motiu la magistrada estima el recurs interposat i declara que s’ha produït “una alteració imprevisible de les circumstancies que van servir de base per a la formació de la voluntat negociadora i que aquesta alteració genera un desequilibri de les prestacions a càrrec de l’actora”.  

1/13/2021

Els ERTE es prorrogaran fins el pròxim 31 de maig,

Els ERTE es prorrogaran de manera automàtica fins el pròxim 31 de maig, de manera que ni les empreses ni els més de 755.000 treballadors que actualment estan afectats per una suspensió de treball a conseqüència del covid-19 tindran que tornar a sol·licitar-ho, en cas que al febrer l’hagin de mantindre.
L’objectiu és alleugerir els procediments per a que es produeixin de nou col·lapses al SEPE, segons han confirmat fonts properes a la negociació.
El Govern es va tornar a reunir aquest dilluns amb els agents socials i, tot i que no es va tancar acord, es continua avançant amb interès d’enteniment. Les condicions dels nous ERTE seran similars a les anteriors, amb molt poques variacions, explicaren les fonts del Ministeri, que es van mostrar optimistes per tancar-ho tot a la nova reunió que tindran el pròxim dijous.

1/7/2021

No és al treballador a qui correspon provar els desplaçaments i despeses de manutenció respecte al IRPF.

No és al treballador aquí correspon provar la realitat dels desplaçaments i despeses de manutenció i estància als efectes de IRPF, ha de ser l’administració –per a la seva acreditació – haurà de dirigir-se a l’empresa obligada a acreditar que les quantitats abonades pels corresponents conceptes responen a desplaçaments realitzats en determinats dies i llocs, pel motiu del desenvolupament de l’activitat laboral, segons la sentència del TS de 3 de desembre.
La condició de treballador/administrador del perceptor de la dieta no determina que hagi de ser ell qui hagi d’acreditar la realitat dels desplaçaments o de les despeses de manutenció i estància tot i que, en atenció a les circumstàncies, aquest extrem pugui tenir incidència en l’acreditació del pressupost de fet determinant de la no subjecció dels sumatoris percebuts com a dietes.

1/4/2021

La batalla contra la clàusula de salvaguarda de treball.

La batalla contra la clàusula de salvaguarda de treball, exigeix que les empreses acollides a Erte no puguin acomiadar els treballadors fins sis mesos després de la data en què es va incorporar el primer treballador, no es donarà als despatxos del Ministeri de Treball, sinó als Tribunals. 
La batalla es centra en com s’interpreta la sanció que s’imposa si alguna empresa decideix saltar-se la norma i acomiada abans que compleixin els sis mesos. Un coneixement generalitzat entre els experts en dret laboral si es té en compte que les sol·licituds dels nous expedients aprovats l’1 d’octubre, aplicats a les restriccions administratives de la segona onada de la pandèmia, molts gestors i assessors laborals han recomanat als seus clients que sol·licitin l’Erte, però que rebutgin les exoneracions a les cotitzacions de la Seguretat Social. Perquè si no reben els beneficis en les quotes no estaran obligats a ampliar altres sis mesos la prohibició d’acomiadar.

12/22/2020

El TS declara nul·la la liquidació de l’impost municipal de plusvàlua si la quota és igual a l’increment del valor dels terrenys.

En una recent sentència el dia 9 de desembre de 2020, la secció segona de la Sala tercera del Tribunal Suprem ha anul·lat una liquidació de l’impost sobre l’increment del valor dels terrenys de caràcter urbà per considerar abusiva una quota del tribut que absorbeix completament la riquesa gravable.
És a dir, que coincideix en la seva totalitat amb la plusvàlua donada de manifest amb ocasió de la transmissió del bé immoble urbà. La resolució aplica la sentència del TC del 31 d’octubre de 2019.

12/17/2020

La Seguretat Social flexibilitza el termini per al pagament de les quotes de la regularització de la cotització de 2019

La TGSS ha emès una resolució que procedeix a ampliar fins al 30 de setembre el termini reglamentari d’ingrés de les quotes resultants de la regularització definitiva corresponent a l’exercici 2019 i que afecta tant a professionals taurins com a empreses organitzadores d’espectacles del sector.

Aquesta mesura té l’objectiu de suavitzar l’impacte de la pandèmia durant els mesos de major activitat d’aquest sector. L’ingrés de les quotes de la regularització de la cotització relativa a 2019 d’aquest col·lectiu inicialment s’hauria de realitzar abans del 31 de gener de 2021, però amb aquesta resolució s’amplia fins el 30 de setembre de 2021. 

12/15/2020

El ministre d'Inclusió ha anunciat que el Govern està estudiant introduir una penalització

El ministre d’Inclusió ha anunciat que el Govern està estudiant introduir una taxa, a mode de penalització, per a les empreses que donin de baixa els contractes dels seus treballadors durant els caps de setmana per a tornar-los a donar d’alta el dilluns amb l’objectiu d’estalviar-se el pagament de cotitzacions a la Seguretat Social.

El ministre no ha donat molts detalls de como s’introduirà, però ha notificat que serà per a les baixes de contractes, en empreses que ho facin de manera habitual.

12/9/2020

Hisenda té un nou front judicial en referència a la inspecció de caixes de seguretat

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana s’ha pronunciat en dos ocasions. Davant de la demanda de dos contribuents que s’oposaven, el tribunal ha fixat el seu criteri sobre els requisits que s’han de donar per a permetre a l’Agència Tributària al precinte d’una caixa de seguretat, el pas previ a la seva apertura que pretén evitar que el propietari pugui manipular el contingut.

L’alt tribunal valencià estima una de les dues demandes, donant la raó al contribuent per considerar que es va justificar la seva actuació utilitzant una fórmula genèrica que serveix per obrir qualsevol caixa de seguretat. Pel contrari, rebutja a l’altre demandant per entendre que la mesura era necessària perquè, de no haver-se fet, existia risc de desaparició, destrucció o alteració de proves de possibles fets no declarats. 

En tot cas, i sense entrar en matèria, el tribunal suggereix que el següent pas, obrir la caixa, es podria exigir amb una autorització judicial.

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.