Notícies recents

19/03/2019

De los 6.700 autónomos mayores de 55 años que abandonaron su actividad en 2018, 4.750 no perciben ni un euro de ayuda.

La situación la denuncia la Unión Profesional de Trabajadores Autónomos (UPTA) que ya prepara una normativa de un subsidio especial para los profesionales independientes de más de 55 años. Desde la asociación denuncian que esta situación carece de visibilidad en la actualidad por lo que pasa “totalmente desapercibida”. Principalmente ponen como ejemplo al pequeño comercio, donde en el último año se dieron de baja cerca de 13.000 establecimientos y en la hostelería de proximidad otros 12.000.

14/03/2019

El Congrés dels diputats decidirà avui si s'admet la tramitació del reial decret llei respecte als permisos de paternitat

La Mesa del Congreso de los Diputados decidirá hoy si admite la tramitación del real decreto ley de igualdad que amplía los permisos de paternidad, después de que Ciudadanos haya planteado dudas sobre su constitucionalidad. La Mesa del Congreso, controlada por PP y Cs, deberá decidir por tanto si tumba el decreto antes incluso de que entre en vigor, el próximo 1 de abril, o si permite que el texto sea elevado a la Diputación Permanente del Parlamento, que deberá decidir si lo convalida o no. Un informe de los letrados del Congreso abrió ayer, sin embargo, una tercera vía al aclarar que la Diputación Permanente puede convalidar los decretos del Gobierno en forma de proyecto de ley, de manera que puedan ser modificados durante su tramitación. Los proyectos de ley, en todo caso, deberían ser aprobados antes del 21 de mayo, cuando volverán a constituirse las Cámaras, o decaerán.

12/03/2019

El Període Mig de Pagament a Proveïdors

El Període mig de pagament a Proveïdors (PMP) s'ha reduït en tots els subsectors de les Administracions Públiques -- Administració Central, Comunitats Autònomes, Entitats Locals i Fons de la seguretat Social -- durant el mes de desembre de 2018. Les entitats Locals han registrat el major descens i tenen un Període Mig de Pagament a Proveïdors de 43.23 dies en l'últim trimestre de 2018, implica 16.97 dies menys que el trimestre anterior. El Període Mig de Pagament per a les Comunitats Autònomes s'ha situat a 30.05 dies al desembre, el que suposa una disminució de 3.19 dies amb respecte el mes anterior. Es manté la tendència descendent iniciada a l'Octubre i presenta a desembre el valor més baix des de l'abril de 2018, primer mes en que es va iniciar el càlcul amb la nova metodologia. El PMP per a l'Administració Central s'ha reduït en 6.36 dies en l'últim mes de l'any, fins 32.61 dies.

07/03/2019

El TS ha reconegut que en un acomiadament col·lectiu

El TS ha reconegut que en un acomiadament col·lectiu els empleats temporals no tenen perquè rebre el mateix tracte que els contractats indefinits, ja que no són equiparables. L'Alt Tribunal, en una sentència al gener, rebutja així un recurs de cassació presentat per CCOO d'Astúries contra una sentència del Tribunal Superior de Justícia d'aquesta comunitat, sobre els acomiadaments efectuats per la companyia Telecyl, subcontractada per Cajastur  -Liberbank- per a atendre el servei de banca telefònica.

05/03/2019

La consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya ha anunciat que prepara un projecte de llei per a regular els lloguers dels habitatges

La consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya ha anunciat que preparen un projecte de llei per a regular els lloguers dels habitatges, mitjançant el Codi Civil català, que allargarà la durada mínima dels contractes de sis o deu anys i preveu poder limitar preus. S'està estudiant que la norma estableixi condicions diferents per a particulars i societats, i que la durada mínima dels contractes per als primers sigui inferior que la de les societats. El nou projecte preveu possibilitar la limitació dels preus del lloguer al departament responsable en matèria d'habitatges directament o capacitant als ajuntaments a fer-ho, s'inclourà un paquet de mesures per a que els lloguers es facin amb millors garanties i es busqui "la preservació dels drets i deures de totes les parts".

28/02/2019

L’infart d’un treballador en el pàrquing de l’empresa abans de començar la seva jornada

L'infart d'un treballador en el pàrquing de l'empresa dos hores abans de començar la seva jornada no és accident laboral. Així ho determina el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de Catalunya en una sentència per la que es rebutja que existís alguna relació entre la lesió i el treball. El TSJ argumenta que per a qualificar els fets com accident de treball, ha de donar-se durant el temps de treball. No obstant, i en cas concret, el tribunal rebutja que es compleixi aquest requisit, "ja que els primers símptomes varen aparèixer dos hores abans del començament de la jornada laboral".

26/02/2019

Treball prepara un decret llei per a salvar algunes de les mesures més socials.

Una ajuda de 588 euros a l'any per fill discapacitat per a les famílies amb pocs ingressos o la cotització a compte de les arques públiques dels cuidadors no professionals de familiars dependents són algunes de les mesures que figuren en l'esborrany enviat aquest migdia als agents socials. A aquestes mesures, s'hi han d'afegir la recuperació del subsidi per a majors de 52 anys. Però fins al moment hi ha poques decisions definitives. diuen vàries fonts del propi departament, que també assenyalen que l'1 de març  no és la data límit per aprovar decrets. L'esborrany també conté vàries bonificacions en les cotitzacions a la Seguretat Social. Una d'elles és per a la conversió dels contractes eventuals de treballadors agraris en indefinits.

21/02/2019

L'ús dels diners en efectiu va perdent força,

L'ús dels diners en efectiu s'està perdent, però els rumors sobre la seva mort podrien ser exagerats. Més enllà de la reticència d'algunes societats a oblidar els bitllets i les monedes, pagar en efectiu segueix sent el mètode més eficient en termes de cost i rapidesa quant es compra a un comerç físic. A més,  l'efectiu continua donant als estalviadors d'un actiu per a diversificar la seva riquesa líquida i no dependre d'un intermediari. Quant a l'eficiència de despeses i velocitat, segons publica el Bundesbank, els pagaments en efectiu de fins a 50€ són més ràpids i econòmic que els que es realitzen amb targeta PIN o amb firma. L'estudi porta a la conclusió que "encara és el mètode més ràpid i efectiu en termes de costos per als pagaments en un punt de venda".

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.