Notícies recents

2/18/2020

La nueva ley contra el fraude fiscal iniciará su trámite parlamentario.

Comporta novedades relacionadas con las criptomonedas, la doble contabilidad en los negocios, la lista de morosos con el fisco, el pago en efectivo. En su momento, Hacienda estimó que estos cambios normativos iban a suponer ingresos adicionales para las arcas públicas de unos 828 millones de euros. Una cifra que la Autoridad Fiscal rebajó a menos de 350 millones. La nueva ley reproduce los ejes básicos del texto presentado a finales del 2018. la nueva normativa rebaja de 2.500 a 1.000 euros el límite general de los pagos en efectivo. Sin embargo, se mantiene en 2.500 euros para los pagos realizados por personas que no actúan como empresarios y profesionales. Quedarán prohibidas la producción y tenencia de software que permita manipular datos contables y gestión empresarial. Las empresas se arriesgan a multas de 150.000 euros. También obligan a que este tipo de programas cumpla con unos estándares de trazabilidad e inviolabilidad.

2/14/2020

Hacienda deberá acudir a la empresa, y no al trabajador, para probar la realidad del desplazamiento y sus motivos.

No sólo los directivos, sino también miles de trabajadores reciben de manera habitual dietas por gastos de comidas, transporte o alojamiento, ya que sus obligaciones laborales les exigen realizar parte de sus tareas fuera de la oficina. Estos pagos, que no tributan por IRPF siempre y cuando se cumplan determinados requisitos, están en el punto de mira de la Agencia Tributaria, que desde hace un par de años, ha generalizado las inspecciones para comprobar que el gasto realmente se ha producido y que, además, está relacionado con la actividad laboral. Sin embargo, una sentencia del Tribunal Supremo del pasado 29 de enero obliga a Hacienda a cambiar su forma de proceder ante tales comprobaciones.

2/11/2020

Hisenda està ultimant dos nous models per a la regularització voluntària de deutes tributàries.

El projecte es troba sotmès a informació pública i té data d'entrada en vigor 1 de maig de 2020. Aquesta ordre serà d'aplicació exclusivament als impostos que es presenten mitjançant autoliquidació. El model 770 es destinarà a l'autoliquidació. El model 771 destinat a l'autoliquidació e ingrés de quotes corresponents a conceptes impositius i exercicis, on el model de presentació no es trobi disponible en la seu electrònica de l'agència Tributària al moment.

2/6/2020

La Direcció General de Tributs ha puntualitzat que només podran aplicar-se la desgravació en l'IRPF per escolarització...

La Direcció General de Tributs ha puntualitzat que només podran aplicar-se la desgravació de l'IRPF per escolarització de 0 a 3 anys les famílies dels fills que assisteixen a centres d'educació infantil autoritzat per les conselleries autonòmiques corresponents, i no a altres opcions com ludoteques, mares de dia o parcs infantils. Es tracta d'un aclariment de l'organisme tributari en resposta a l'Associació de Centres Autònoms d'ensenyament Privat (ACADE), que l'any passat va realitzar vàries consultes vinculants a l'Administració Pública sobre aquesta matèria.

2/4/2020

Els laboristes pensen que l'eliminació de l'acomiadament per absentisme serà una realitat

En qualsevol cas, i encara que sigui un dels grans problemes de les empreses, cap és partidari de l'acomiadament com a primera mesura, i prefereixen la prevenció en tots els casos. "És molt important regular internament tot el que té a veure amb les faltes per evitar problemes. Les dades de 2018 mostren que l'absentisme és un dels majors obstacles  als que fan front les empreses a Espanya degut al cost directe e indirecte que suposa per les organitzacions: un total de 14.400 milions d'euros (1,19% del PIB) i 70.000 milions d'euros (5,8% del PIB), respectivament.

1/30/2020

La modificació de la legislació sobre els falsos autònoms es farà de seguida.

És el principal anunci que ha traslladat la ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, a la seva trobada amb les principals organitzacions d'autònoms (ATA, Upta i Uatae), celebrada durant el matí de dimecres. També es treballarà sobre la conciliació en el cas dels treballadors per compte pròpia. "Canviarem l'àmbit de la protecció dels autònoms, tindran diferent consideració però han de tenir drets iguals".

1/23/2020

El Govern aprovarà "en breu" un decret llei per derogar l'article 52 de l'Estatut dels Treballadors.

El Govern aprovarà “en breu” un decret llei per derogar l’article 52 de l’Estatut dels treballadors que permet l’acomiadament per absentisme laboral intermitent en un determinat període de temps, tot i estant justificat, ha avançat la ministra de treball. La mesura ha estat comunicada per la ministra de treball als agents socials durant la reunió on s’ha fixat la pujada del salari mínim per a 2020 i es remarca el compromís del Govern de coalició d’abordar amb caràcter urgent la derogació d’alguns aspectes de la reforma laboral del PP del 2012. El decret llei està “redactat i llest”, però encara queda per recavar la opinió dels agents socials i de tots els partits polítics, donat que es tracta d’una figura legislativa que requereix de la convalidació parlamentària.

1/21/2020

El nou ministre de Consum està disposat a duplicar l'IVA als aliments que consideri "perjudicials".

Estudia pujar la fiscalitat de aliments ultra processats o rics en greixos i sucres del 10% al 21%. “Reduirem l’impacte del menjar brossa establint obligacions clares en l’etiquetatge, que hauran de reflectir la qualitat dels productes conforme al model del semàfor nutricional, així com una revisió de la fiscalitat dels aliments ultra processats i rics en sucres. A més s’impulsarà que la compra pública d’aliments per a menjadors escolars o d’hospitals sigui un model de qualitat de proximitat”, asseguraven en el partit morat.

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.